Sir Jim Ratcliffe omringet av folk som Sir Alex Ferguson, Sir Dave Brailsford og Avram Glazer på Wembley i forbindelse med FA-cupfinaleseieren mot City, 25. mai 2024.

SIR JIM RATCLIFFE:

Nådeløs om klubbens problemer de siste elleve årene

Publisert

Torsdag omtalte vi Sir Jim Ratcliffes uttalelser til Bloomberg, i denne og denne saken, hvor han blant annet kritiserte UEFA-reglementet som hindrer United i å kunne signere Jean-Clair Todibo.

Ratcliffe snakket også på et toppledermøte i regi av The Times, og der kom han etter hvert inn på United – «enda et problem» som han sa – etter å ha uttalt seg kritisk om britisk økonomi og om energisektoren i landet.

– Mange overraskelser av den dårlige typen, svarte Ratcliffe da han skulle utbrodere litt om hva som har møtt ham etter at han tok over United.

– Jeg ser problemet som en mulighet. Det er så mange muligheter til å forbedre mye av Manchester United uansett hvor vi snur oss, noe som er en god ting. 

Han snakket om det som har skjedd med United etter at Sir Alex Ferguson ga seg som «et langsomt forfall», og for å illustrere det sammenlignet han United med Real Madrid i løpet av de årene.

– Hvis du sammenligner Manchester United og Real Madrid siden dagen Sir Alex Ferguson og David Gill ga seg for elleve sesonger siden, så har de [Real Madrid] stabilt prestert godt, og prestert hvor United skulle prestert i dag. 

Han forklarte det ved å vise til forskjellen i pengebruk – og hva slags stall en har klart å bygge med de pengene.

– Nettoutgiftene på spillere i Manchester United er på 1,1 milliarder pund, og i Real Madrid er det noe overraskende på 200 millioner pund. Vi har noen virkelig gode spillere i United, noen virkelig gode unge spillere, men la oss si det rett frem: Hvis du ser på troppene til Real Madrid og United, så har Real Madrid sju spillere som er verdsatt til over 100 millioner euro om du ser på Transfermarkt, mens United ikke har noen spillere som verdsettes til over 70 millioner euro eller 80 millioner euro.

At Real Madrids overgangspolitikk har fungert så mye bedre enn Uniteds, har gjort at de har hatt mulighet til å investere videre i infrastrukturen, påpeker Ratcliffe.

– Med 900 millioner pund [som Real Madrid har spart netto på overganger sammenlignet med United], så har Real Madrid bygd den beste fotballstadionen i verden, den nye Bernabéu. Den er helt spektakulær. Så her er vi, etter 11 sesonger [etter Ferguson og Gill]: de har en bedre stall, og har klart å [gjenopp]bygge Bernabéu, mens vi har en stadion som – dere så sikkert overskriften her om dagen – er «det tredje høyeste fossefallet i Storbritannia».

Santiago Bernabéu, general view, 25. mai 2024.
Det er neppe store fossefall fra taklekkasjer på Santiago Bernabéu.

Ratcliffe snakket også om Erik ten Hag, som han sa at United hadde beholdt «fordi han er en god trener», og ikke minst om at det handler om å legge bedre til rette for trenerne. 

– Mannen i gata liker å tenke at treneren betyr alt, og at alt handler om treneren, og det gjorde kanskje det i Sir Alex Fergusons dager. Men om du ser på disse elleve sesongene i Manchester United, så har vi hatt en hel rekke med trenere, og noen av dem har vært veldig gode. Vi har vel hatt noe sånt som sju trenere, og ingen av dem har lyktes i det hele tatt.

– En kan ikke si at roten til problemet ligger hos treneren. Det er miljøet de jobber i. Det er der vi legger inn innsatsen – lederne, praksisen, kvaliteten på folkene, alle disse type tingene må vi adressere i Manchester United – som er det vi ville gjort i [enhver] virksomhet.

Montasje: Erik ten hag hilser på Sir Jim Ratcliffe etter FA-cupfinaleseieren mot Manchester City, og Erik ten Hag som løfter troféet. 25. mai 2024.
United valgte til slutt å beholde Erik ten Hag.
Powered by Labrador CMS