Stusser over regelverk: – Vi kan ikke selge ham til Manchester United

Publisert Sist oppdatert

Sir Jim Ratcliffe har i et større intervju med Bloomberg blant annet snakket om utfordringene rundt UEFAS regelverk med multiklubbeierskap.

INEOS er som kjent eiere av Ligue 1-klubben Nice, som også kvalifiserte seg for Europa League neste sesong. Det gjør ting ekstra komplisert.

Ratcliffe bekrefter for eksempel at United for øyeblikket ikke kan kjøpe spillere fra Nice på nåværende tidspunkt, og sikter til en ikke-navngitt spiller.

– Vi har en spiller i Nice som var veldig interessert i å komme til Manchester United, og jeg tror at han er god nok til å være i Manchester United-troppen. Men de har sagt at vi kan selge ham til en annen Premier League-klubb, men vi kan ikke selge ham til Manchester United. 

– Det er ikke rettferdig overfor spilleren og jeg ser ikke hva man oppnår med det.

Fere medier har det siste døgnet skrevet at UEFA-reglene står i veien for en overgang for midtstopperen Jean-Clair Todibo, som trolig er mannen Ratcliffe sikter til.

Jean-Clair Todibo er trolig mannen Sir Jim Ratcliffe sikter til.

I intervjuet snakker Ratcliffe også om utfordringene rundt Financial Fair Play, og på spørsmål om hva han synes om regelverket, svarer han:

– De er for kompliserte! Og det er to typer sett med FFP-regler, hvor Premier League har et og UEFA har et, og de er ulike. Så det blir ganske komplisert.

– I den moderne verden er det vanskelig å svare på (hvor mye United kan bruke i sommer), på grunn av de mange reglene for hvor mye vi kan og ikke kan bruke. Vi har FFP å håndtere. 

Overgangsvinduet har imidlertid åpnet, og Ratcliffe er åpen på at United er ute etter forsterkninger.

– Vi er midt i overgangsperioden, og vi gjør som alle andre klubber, som er å se på hvor hullene i troppen er og hva som er mulighetene for å fylle dem. 

– Det vil ta tid

Samtidig er Ratcliffe tydelig på at de vil trenge flere overgangsvinduer for å få alle brikkene på plass.

– Jeg er ikke sikker på om vi klarer å løse alle problemene i det første overgangsvinduet. Det vil ta tid.

Han påpeker at sentrale ansettelser som Omar Berrada og Dan Ashworth ikke er på plass enda.

– Vi er på en måte litt handikappet på den måten, men jeg tror vi vil gjøre en ganske bra jobb. Men det vil ta to eller tre sommervinduer for å komme på et bedre sted.

Powered by Labrador CMS