Ugarte fikk viktige minutter i beina - spilte sin første kamp på nesten to måneder

Publisert Sist oppdatert

United-nykommer Manuel Ugarte spilte 79 minutter i VM-kvalifiseringskampen mot Paraguay natt til lørdag skandinavisk tid. Det var  23-åringens første kamp siden Copa America-bronsefinalen mot Canada 14. juli. 

Ugarte, som har ventet hele sommeren på en United-overgang og som offisielt ble en rød djevel på deadline day, var ikke en del av PSGs planer, og dermed deltok han ikke i noen av treningskampene deres. Han var heller ikke med i starten av Ligue 1-sesongen. 

Mange har lyst til å se Ugarte ute på gressteppet iført United-drakt så fort som mulig, spesielt i kjølvannet av det smertefulle 0-3-tapet mot Liverpool. Erik ten Hag advarte imidlertid etter samme kamp at Ugarte kom til å trenge tid. 

- Jeg er ikke Harry Potter. Det må dere forstå. Ugarte har ikke spilt et eneste minutt denne sesongen. Han må komme opp på det rette fysiske nivået og så fases inn på laget, sa United-sjefen. 

Natt til lørdag fikk han i hvert fall 79 minutter. Og så er det noe helt annet å spille landslagsfotball enn Premier League-fotball, men det er i hvert fall en god start på veien mot å bli kampklar. Natt til 11. september skandinavisk tid skal Ugarte og Uruguay i aksjon igjen, da borte mot Venezuela. 

Kampen mot Paraguay endte 0-0, men uruguyanerne ligger fortsatt godt an i jakten på en billett til VM i 2026: De er på 2. plass i den søramerikanske VM-kvaliken, fire poeng bak Argentina. 

Powered by Labrador CMS