Bendito Mantato i aksjon for United U18 i Uefa Youth League i 2023.

SUPERCUP NI:

Stortalentene jakter seier i prestisjefull ungdomsturnering i Nord-Irland

Mandag starter et av sommerens absolutte høydepunkter for de som følger akademiet til United tett.

Publisert Sist oppdatert

For der førstelaget gjennomfører en kommersiell turné som er med på å opprettholde et godt forhold til sponsorer samt å spille kamper mot ypperlig motstand, reiser United-akademiet hver sommer på tur til Nord-Irland for å spille en turnering kalt SuperCupNI.

Sommeren er full av ulike ungdomsturneringer, bare i Skandinavia kjenner vi jo til Norway Cup, Dana Cup i Danmark og Gothia Cup i Sverige som de tre store. 

Tidligere ble denne turneringen kalt Milk Cup NI, og den er kjent for å samle flere av de beste ungdomslagene rundt om i verden til en og samme turnering. Turneringen er nå regnet som en av de mest prestisjetunge ungdomsturneringene i verden.

Turneringen har vært en viktig arena for å vise seg frem og til å teste seg mot ypperlig motstand og i de senere årene har blant annet Will Fish, Kobbie Mainoo og Shea Lacey vært en del av United-troppen i Nord-Irland. 

Jonny Evans var for kaptein for Uniteds lag i samme turnering da de møtte Barcelona i finalen helt tilbake i 2005. En viss Marcus Rashford, og han som ble sett på som et supertalent i Callum Gribbin, var blant de kommende United-stjernene som figurerte på Uniteds lag i 2014-utgaven av turneringen.

Til forskjell fra fjoråret har United denne sommeren bare reist med ett lag på herresiden. Nytt av året er at de også har reist med et lag på kvinnesiden slik at United skal representeres av begge kjønn i Nord-Irland de kommende dagene.

På herresiden er United påmeldt i klassen kalt «Boys Premier», mens på kvinnelaget er påmeldt i tilsvarende klasse for jentene; «Girls Premier».

Stortalenter får muligheten til å skinne

Troppen på herresiden består av stort sett spillere som har til gode å debutere for U18-laget, men som har spilt viktige roller i de yngre klassene. 

Verdt å merke seg er det at en av dem som er sett på som de største talentene i de yngre rekkene akkurat nå i Bendito Mantato er med i troppen som kan ses i sin helhet under. 16-åringen har allerede begynt å få spilletid for U18-laget og blir snakket høyt om innenfor Carringtons høye vegger.

Kanskje kan gutta overgå resultatet for United i den samme klassen forrige sesong, hvor det endte med tredjeplass.

I tillegg blir det spennende å se hvordan brødrene Douka og Bassirou Nkoto Abdoulaye gjør det. Tvillingene blir beskrevet som svært spennende og ble en del av akademiet som 14-åringer etter å ha kommet fra Kamerun.

Og hvem vet? Kanskje er det flere av de mer ukjente navnene som viser seg frem og med det kanskje sikrer seg flere muligheter på U18-laget kommende sesong?

Troppen til SuperCup NI:

Keepere: Zac Watson & Darlington Osuchukwu 

Forsvarsspillere: Albert Mills, Godwill Kukonki, Rafe McCormack, Jayden Ngwashi, Yuel Helafu, Connor Thorley

Midtbanespillere: JJ Samuel, Douka Nkoto Abdoulaye, Bassirou Nkoto Abdoulaye, Jay McEvoy, Edward Ibrovic-Fletcher

Angrepsspillere: Bendito Mantato, Neithan Barbosa, Louie Kynaston-Bradbury,  Junior Brown, Noah Ajayi

Gruppen:

Gutta skal i gruppespillet møte Co Fermanagh (Nord-Irland), Skouted FC (sammensatt lag av talenter) og Intercontinental FC (sammensatt lag av talenter).

Mandag 22. juni: 20.00: Manchester United - Co Fermanagh

Tirsdag 23. juni: 20.00: Manchester United - Skouted FC

Onsdag 24. juni: 20.00: Manchester United - Intercontinental FC

Jentene møter tøff motstand

Jentene som skal representere United-kvinnene i turneringen skal virkelig få bryne seg på tøff motstand i gruppespillet.

De møter USSSA Select i sin første kamp, et lag som er en sammensetning av de beste spillerne på det aldersbestemte nivået i USA. 

I sin andre kamp møter de Surf Select, som også er et sammensatt lag fra USA, før Aston Villa er motstander i den siste gruppespillkampen. 

Troppen til jentene ser ut som følger:

Jessica Anderson, Holly Minshull, Evie Mitchell, Sienna Limbert, Lucy Robinson,  Niamh Donelan, Ellen Marsh, Holly Wilson, Pixie Bradley, Casey Leigh-Lamb,  Emma Smith, Jessica Nwachukwu, Layla Grey, Dixie Thirde, Ebony Wilkinson, Tia Brookes, Poppy Lyons-Walker & Poppy Holt

Gruppen:

Mandag 22. juli: 17.30 Manchester United - USSSA Select

Tirsdag 23. juli: 17.30 Manchester United - Surf Select

Onsdag 24. juli: 20.00 Manchester United - Aston Villa

Powered by Labrador CMS