Dan Ashworth, her fra et supporterarrangement i Newcastle.

Ashworth med åpent brev til fansen: - Kommer ikke til å hvile før vi oppnår suksess

Uniteds nye sportsdirektør, Dan Ashworth, har skrevet et langt og åpenhjertig brev til fansen der han forteller litt om hva han jobber med og hva slags mål han har satt seg.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har publisert brevet fra Dan Ashworth på sine nettsider. Her kan du lese brevet i sin helhet, oversatt fra engelsk til norsk. 

«Dette er en av de første mulighetene jeg har hatt til å adressere Manchester United-fansen siden jeg sluttet meg til klubben som sportsdirektør 1. juli, så jeg vil starte med å fortelle hvor glad jeg er for å være her.

Selv om jeg vokste opp i Norfolk har jeg alltid hatt en sterk tilknytning til Manchester. Moren og faren min var født i Middleton og besteforeldrene mine bodde der hele sitt liv. 

Da jeg besøkte det som gutt tok faren min meg med til den andre siden av Greater Manchester og jeg husker spenningen av mitt første besøk til Old Trafford på slutten av 1970-tallet der jeg så spillere som Lou Macari, Jimmy Nicholl og Arthur Albiston. 

Jeg kan ikke hevde at jeg var en hardbarket United-supporter, faren min likte å se alle de lokale lagene, men jeg husker den spesielle følelsen som var på kamper på Old Trafford, og det er noe jeg fått oppleve mange ganger i løpet av min karriere i fotballen.

Så det kommer til å være et utrolig stolt øyeblikk når jeg entrer hjemmelagets direktørboks for første gang når Premier League-sesongen sparkes i gang mot Fulham 16. august. Å nærme seg sesongen betyr at alle klubber kan restarte, men følelsen av fornying har vært ekstra sterk hos Manchester United denne sommeren mens den nye strukturen i ledelsen tar form. 

Omar Berrada har begynt i sin jobb som administrerende direktør, Jason Wilcox er her som teknisk direktør og jeg kan betrygge dere med at vi ikke har kastet bort noe tid med å sette i gang. Vår første store avgjørelse denne sommeren var å forlenge Erik ten Hag sin kontrakt som manager for førstelaget frem til juni 2026, en beslutning som gjenspeiler vår sterke tro på ham som en av Europas fremste trenere og partneren vi ønsker å fortsette samarbeidet med for å få denne klubben tilbake til det forventede nivået. 

Erik ten Hag med FA-cuptrofeet etter forrige sesong.

Vi er alle enige om at forrige sesong var langt under standarden i både Premier League og Champions League, men ved å vinne FA-cupen på imponerende vis, viste spillerne og de ansatte hva de er kapable til når alle drar i samme retning og yter sitt beste.

Vår kollektive utfordring er å nå disse nivåene oftere. Det er min jobb, sammen med Jason, å skape strukturene som gir mest mulig støtte og det beste miljøet for Erik, støtteapparatet og spillerne. Jeg kan allerede føle en sterk energi og besluttsomhet rundt gruppen idet spillerne og de ansatte returnerer friske og raske fra ferien. Det gjelder også de nye, spennende tilskuddene til både spillerstallen og trenerapparatet. 

Det er også endringer på Carrington med arbeidet som er satt i gang med vårt sesonglange oppussing, verdt 50 millioner pund, av treningsanlegget. Det er et bevis på vårt løfte om å forbedre klubbens infrastruktur. 

Det kommer til å kreve at vi tilpasser oss litt denne sesongen, men alle lagene våre, herrer, kvinner og akademi, vil fortsatt ha tilgang til fasiliteter av høy kvalitet, med løfte om et splitter nytt anlegg i verdensklasse når prosjektet er ferdig.

Å ha et suksessfullt kvinnelag og et blomstrende og produktivt akademi er noen av nøkkeloppgavene i jobben min, og jeg har en sterk bakgrunn fra begge områder. Kvinnefotball var alltid en viktig del i mine tidligere roller med Newcastle, Brighton og Det engelske fotballforbundet (FA), og kommer til å være det samme i Manchester United. 

Kvinnefotballen er kanskje et av de mest spennende vekstområdende i denne globale sporten, og det vil vi være en del av. 

Ella Toone ligger på Wembley-gressmatta med FA-cuptroféet, 12. mai 2024.
Ella Toone med FA-cuptrofeet som United vant tidligere i år.

Forrige sesongs FA-cupseier var en fantastisk milepæl som den første store tittelen for kvinnene, og nå ønsker vi å bygge på det med Marc (Skinner), hans støtteapparat og spillerne. Utvikling av ungdommer har alltid vært en viktig del av karrieren min og jeg ser det som essensielt for suksess i enhver fotballklubb, men spesielt i Manchester United, der akademispillerne har en så rik historie. 

Suksessen til U18-laget i 2023/24-sesongen lover godt for den neste generasjonen av mannlige talent som er på vei opp og frem, og det samme gjelder på kvinnesiden, der både U21- og U16-laget avsluttet sesongen med trofeer. Alt i alt, førsteinntrykket mitt er havet av muligheter tilgjengelige for oss her i Manchester United mens vi går gjennom og fornyer alle områder i klubben.

Dette er fortsatt en av de største klubbene i verden, men det er ikke det som måler suksessen vår. Fokuset er på å returnere som en av de beste på banen. Det kommer ikke til å skje over natten, men sammen med Omar og den nye ledelsen, kommer vi ikke til å hvile før vi oppnår suksess.»

Powered by Labrador CMS