Akademibygget på Carrington i desember 2023.

– Akademiet rammes av nedbemanningen

Ansatte med lang fartstid har fått beskjed om at jobben er i fare

Publisert Sist oppdatert

Nyhetene om Uniteds nedbemanning fortsetter. Etter at det i juli ble skrevet at United kom til å kutte nærmere 250 jobber i INEOS sin grundige gjennomgang av klubbens utgifter og mål om å kutte i kostnadene.

Tirsdag ble kom det frem at det hadde vært møter i klubben hvor ulike avdelinger var blitt informert om hvem og hvor kuttene kom til å skje. Før det onsdag kom frem at klubbens driftssjef Collette Roche har uttalt at nedbemanningen ikke ville bli gjort det med mindre det var nødvendig.

I en sak for The Athletic sent onsdag skriver Daniel Taylor at det er flere akademitrenere og andre ansatte i og rundt akademiet som står i fare for å miste sine jobber. 

Minst syv personer fra akademiet, da inkludert tre ansatte med 20-35 års tjeneste i klubben skal ha blitt kalt inn til møter på tirsdag og informert at de er blant dem som med stor sannsynlighet er blant den første gruppen som mister jobben.

Utsikt utover treningsanlegget til akademiet i desember 2023.
Flere ansatte ved akademiet skal ha fått beskjed om at jobbene deres kan være i fare.

Dette tallet forventes å inkludere Stuart Leicester, som har trent Uniteds ungdommer i to tiår og ble anerkjent ved UK Coaching Awards i 2020 da klubben vant kategorien Coaching Chain for utviklingen av Marcus Rashford. Neil Harris, en annen trener som har vært i klubben i mer enn 20 år skal også blitt informert om at hans tjenester kanskje ikke lenger er nødvendige. Harris var også en del av trenerprisen knyttet til Rashford og ble kreditert av Axel Tuanzebe for å ha gitt ham noen av de beste rådene fra tiden som guttespiller.

Nick Cox, Uniteds akademidirektør, sies å ha ha vært den som måtte levere nyheten, sammen med personell fra klubbens HR-avdeling.

Powered by Labrador CMS